Training ik leer leren

Met de training “Ik leer leren” ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren. De training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Oftewel kinderen leren hoe te leren.

Want leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat inspiratie, motivatie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.

 

Voor wie is de training geschikt?

- Kinderen van groep 8 ter voorbereiding op de middelbare school, zodat de overstap van basisschool naar middelbare school soepel verloopt; - Brugklassers waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat en het leren gepaard gaat met stress en tegenvallende resultaten - Jongeren in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen. Met name ook kinderen en jongeren in het 2e leerjaar en het examenjaar die vastlopen omdat ze de basisschool op hun sloffen doorliepen. - MBO-ers en HBO-ers volgen de training (meest individueel) om effectiever en meer efficiënt te leren.

 

Verder is de training heel geschikt voor:
- kinderen met concentratieproblemen;
- kinderen met faalangst;
- kinderen die onder hun niveau presteren;
- kinderen met leerachterstanden;
- kinderen waarvan ouders en leerkrachten zeggen: "Er komt niet uit wat er in zit";
- kinderen die het thuis wel kunnen, maar op school alles vergeten lijken te zijn;
- kinderen die moeite hebben met automatiseren;
- kinderen die moeite hebben met structuur en organisatie;
- kinderen die zich laten afleiden door anderen;
- kinderen met dyslexie;
- kinderen met dyscalculie;
- kinderen met ad(h)d;
- kinderen met motivatieproblemen.

 

De ‘Ik leer leren’ training wordt gegeven in groepjes van 4 tot 8 kinderen en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met de gecertificeerde ‘Ik leer leren’ trainer hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.

 

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen, zie de website www.ikleerleren.nl, of bekijk de onderstaande video.

 

 

 

Vragen? ,neem gerust geheel vrijblijvend contact met mij op >> Contact

 

Terug naar de startpagina